Prezenty na Komunię! zobacz ofertę

Opublikowano Dodaj komentarz

Świąteczne słodkości

Dobra Nowina na Boże Narodzenie! Czekoladoholicy wszystkich krajów, radujcie się! Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami!!! A wraz z nimi pyszne świąteczne słodkości. Koniec z rygorystyczną dietą, od dziś nabieramy kochanego ciała! Trzeba się przygotować na zimę stulecia- jak co roku 🙂 Wspomóż swoich bliskich. Podaruj im na święta najlepsze świąteczne łakocie,  które zapewnią im odpowiedni zapas kalorii. Któż z nas jest w stanie wyobrazić sobie Boże Narodzenie bez słodyczy? Chyba nikt. 🙂 Proponujemy nasze oryginalne personalizowane czekolady na prezentw całkiem nowej, świątecznej odsłonie. Wyglądają jakby wypadły wprost z mikołajowego worka na prezenty 🙂

Dobra Nowina na Boże Narodzenie! Czekoladoholicy wszystkich krajów, radujcie się! Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami!!! A wraz z nimi pyszne świąteczne słodkości. Koniec z rygorystyczną dietą, od dziś nabieramy kochanego ciała! Trzeba się przygotować na zimę stulecia- jak co roku ? Wspomóż swoich bliskich. Podaruj im na święta najlepsze świąteczne łakocie,  które zapewnią im odpowiedni zapas kalorii. Któż z nas jest w stanie wyobrazić sobie Boże Narodzenie bez słodyczy? Chyba nikt. ? Proponujemy nasze oryginalne personalizowane czekolady na prezent, w całkiem nowej, świątecznej odsłonie. Wyglądają jakby wypadły wprost z mikołajowego worka na prezenty ?

Bożonarodzeniowe słodycze to również świąteczne wypieki. Podaruj swoim bliskim czekoladę a potem razem upieczcie wasze wspólne ciasto bożonarodzeniowe. To świetny pomysł na wspólnie spędzony czas. Poniżej prezentujemy sprawdzony i prosty przepis na pyszne ciasto z czekoladą.

  • 1. Rozgrzać piekarnik do 200 C. 2. Tabliczki czekolady stopić w mikrofalówce, albo w misce umieszczonej nad garnkiem z gotująca wodą. Mieszać delikatnie, aż się rozpuści. 3. W osobnej misce zmiksować jajka z cukrem i mąką. Dodać stopioną czekoladę i masło. 4. Przelać do keksówki wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką i piec przez około 25 minut. Ciasto jest gotowe, gdy wetknięta w nie wykałaczka wychodzi czysta.

  • Gotowe ciasto można polać białą czekoladą

  • Czekolada mleczna – 2 tabliczki czekolady
  • 200g masła
  • 4 jajka
  • 80g drobnego cukru
  • 80g mąki

Żródło przepisu: wkuchnizwedlem.wedel.pl

Dowiedz się więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Bądź na bieżąco